Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » Fantasy & Thrillers  » T.A. Barron

Fantasy & Thrillers


Ted Dekker Stephen Lawhead T.A. Barron Elizabeth Goudge Het Witte Paardje Madeleine L'Engle G.P. Taylor Ster boven Amsterdam Ontmaskering in OndergrondiŽ

Verkrijgbaarheid Contact Colofon

T.A. Barron


T.A. Barron is in Europa nog betrekkelijk onbekend. Zijn Merlijn-epos is alleen in Duitsland compleet verschenen en heeft daar al vele herdrukken beleefd. In de VS is Barron een bestseller en werd hij voor zijn jeugdboeken op talloze manieren (o.a. door scholen en bibliotheken) onderscheiden. Op dit moment wordt (natuurlijk) ook dit boek verfilmd.

Thomas A. Barron groeide op in Massachusetts. Hij studeerde filosofie, politieke en economische wetenschappen in Princeton en Oxford. Hij leidde een aantal jaren een succesvolle onderneming in New York, maar besloot op zeker moment zich volledig te wijden aan schrijversschap en natuur- en milieubescherming.
Hij woont nu met zijn vrouw en vijf kinderen in Boulder, Colorado. Zijn Merlijn epos werd in diverse talen vertaald en in de VS behoren zijn boeken tot de (vaak bekroonde) bestsellers. Meer info op zijn mooie website www.tabarron.com

Over Merlijn, de oude tovenaar en mentor van koning Arthur, is al op vele manieren geschreven. Over de jeugdjaren van Merlijn is echter (ook in de oude bronnen) weinig materiaal beschikbaar. T.A. Barron heeft zijn verbeelding op Merlijns jeugdjaren losgelaten. Dat resulteerde in een magisch epos van vijf delen over de jonge Merlijn, die zich geleidelijk aan en met vallen en opstaan bewust wordt van zijn gaven en mogelijkheden. Merlijn is in dit epos eigenlijk een metafoor voor ieder (jong) mens die op zoek gaat naar zijn eigen identiteit.
Inhet eerste deel spoelt een vreemde jongen aan op de kust van Wales. Zonder herinnering en zonder naam zet hij alles op alles om zijn ware afkomst te ontdekken.


De Vuurproeven van Merlijn

De vergeten jaren van Merlijn, boek 3
Een roman die rijk is aan magie. (New York Times Book review)

Voor alle liefhebbers van toverkunst… Harry Potter uit? Ga verder met Merlijn. (The Cincinnati Enquirer)Merlijn en de Zeven Liederen van Wijsheid

9789052900155

De vergeten jaren van Merlijn, boek 2

De jonge Merlijn heeft nieuwe hoop gebracht in Fincayra, het betoverde eiland tussen hemel en aarde. (zie deel 1: Merlijn - hoe alles begon)
Nu ze het eiland hebben bevrijd van het verschrikkelijke Verderf, trekken Merlijn en het bosmeisje Rhia eropuit om het land te genezen met behulp van de magische Bloeiende Harp. Maar het gevaar voor Fincayra ligt nog altijd op de loer - en het eerste slachtoffer van een nieuwe aanvalsgolf van het kwaad is de moeder van Merlijn.
Merlijn’s enige hoop voor de redding van zijn moeders leven ligt in het bemachtigen van de Zeven Liederen van Wijsheid, die zijn overgeleverd door de grootste tovenaar die Fincayra ooit heeft gekend, namelijk Merlijn’s grootvader Tuatha. Alleen dan kan hij naar de Anderwereld reizen om het kostbare Elixer van Dagda te verkrijgen.
Daarvoor moet hij echter eerst slagen waar zelfs Tuatha faalde – het verslaan van Balor, de eenogige reus van wie zelfs de blik al dodelijk is. Bovendien, en dat is nog moeilijker, moet Merlijn het geheim ontdekken van hoe je niet met ogen kunt zien maar met je hart.


Een roman die rijk is aan magie. (New York Times Book review)

Voor alle liefhebbers van toverkunst… Harry Potter uit? Ga verder met Merlijn. (The Cincinnati Enquirer)Merlijn: hoe alles begon

ISBN 9789052900094

De vergeten jaren van Merlijn, boek 1

Uitgespuwd door de zee lag de jongen doodstil op de rotsen. Ook al zou hij deze dag overleven, dan nog had hij geen thuis. Geen herinnering. En geen naam.

Zo begint het verhaal van een vreemde jongen die aanspoelt op de kust van het oude Wales en vastbesloten op zoek gaat naar zijn echte thuis en zijn echte naam. Op een dag zal hij de grootste tovenaar aller tijden worden, maar daarvan weet hij nu nog niets.
Op schoot bij de mysterieuze Branwen, die beweert dat ze zijn moeder is, leert de jongen veel over de Kelten, de Druïden en over nog veel oudere volken. Maar het geheim van zijn identiteit lijkt hem steeds te ontsnappen. Omdat hij de waarheid en het geheim van zijn eigen vermogens wil ontdekken, loopt hij weg en reist hij naar het in mistige nevelen gehulde eiland Fincayra, een betoverd land tussen hemel en aarde dat vernietigd dreigt te worden door een duister kwaad. Op dat eiland ontmoet hij het bosmeisje Rhia, de moedige kleine reus Shim en de boosaardige Rhita Gawr. Hij ontdekt dat het lot van dit eiland en zijn zoektocht op een merkwaardige manier met elkaar verbonden zijn… Maar dan moet hij wel een oplossing vinden voor het raadsel van de Dans van de Reuzen.

- Een buitengewone reis van lichaam, ziel en geest voor zowel Merlijn als voor onszelf. Ik zie uit naar de volgende delen.
Madeleine L'Engle


- In dit schitterende eerste deel van een epos heeft Barron een belangrijke bijdrage geleverd aan de verzameling literatuur over de indrukwekkende gestalte van Merlijn. Barron combineert een mythische verbeelding met zijn eigen artistieke kwaliteiten tot een intens en diepzinnig spiritueel avontuur. Barron heeft voor ons de verloren jaren van Merlijn gevonden, en nog veel meer.
Lloyd Alexander