Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » Nieuw

Nieuw


Verkrijgbaarheid Contact Colofon

Vers van en voor de pers

John Harvey keert terug in (het) Nederland(s)


Nadat hij zijn overspelige vrouw heeft verlaten en met vervroegd pensioen is gegaan, vlucht inspecteur Frank Elder naar de verste uithoek van Engeland. Hij wordt echter achtervolgd door het verleden en in het bijzonder door de onopgeloste verdwijning van de tiener Susan Blacklock, zestien jaar geleden. Shane Donald en Alan McKeirnan, die een jaar later worden veroordeeld voor de wrede verkrachting en moord van een andere tiener, blijven voor Elder de hoofdverdachten.
Wanneer Shane vervroegd wordt vrijgelaten maar verdwijnt, neemt het verhaal een andere wending, want kort daarop vindt men opnieuw het lijk van een vermoord meisje.
Frank Elder zich nu verplicht zijn veilige haven te verlaten en hij raakt op cruciale wijze betrokken bij het onderzoek. McKeirnan lijkt nog steeds, ook vanuit de gevangenis, een angstaanjagende macht over zijn ex-maatje te hebben, en de nieuwe moord vertoont alle kenmerken van hun eerdere misdrijven.
Getergd door ansichtkaarten van de moordenaar vecht een steeds wanhopiger wordende Elder tegen zijn eigen demonen, terwijl hij en zijn gezin meedogenloos worden meegezogen in de maalstroom van het misdrijf.

John Harvey
Vlees en bloed
384 pag.

John Harvey (1938) is de auteur van rijkelijk gelauwerde Charlie Resnick reeks. Vlees en bloed is het eerste deel met inspecteur Frank Elder in de hoofdrol, dat in 2004 de CWA Silver Dagger Award won. John Harvey ontving in 2007 de CWA Cartier Diamond Dagger Award.
John Harvey houdt zich tevens bezig met jazz en poëzie en publiceerde via zijn eigen uitgeverij Slow Dancer Press gedichten van zichzelf en anderen. In 2009 presenteerde hij de documentaire Who is Kurt Wallander, over collega Henning Mankell.

Anderen over VLEES EN BLOED

“Een pakkende en indrukwekkende thriller. Simpelweg het beste wat Harvey tot nu toe geschreven heeft.” (Mark Billingham)

“John Harvey is zonder twijfel een van de beste en dit boek bewijst dat maar weer.” (Michael Connelly)

“John Harvey schrijft over echte mensen in een echte omgeving, fysiek, sociaal en psychologisch. Vlees en bloed grijpt je aan tot het pijn doet.” (Reginald Hill)

“John Harvey overtreft zichzelf met dit beangstigende verhaal van misdaden uit het verleden en hun invloed op het heden. Frank Elder is een ingewikkeld maar intrigerend personage. Hopelijk gaan we meer van hem zien.” (Peter Robinson)