Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » Fantasy & Thrillers  » Madeleine L'Engle

Fantasy & Thrillers


Ted Dekker Stephen Lawhead T.A. Barron Elizabeth Goudge Het Witte Paardje Madeleine L'Engle G.P. Taylor Ster boven Amsterdam Ontmaskering in OndergrondiŽ

Verkrijgbaarheid Contact Colofon

Madeleine L'Engle

Madeleine L'Engle

In Amerika is deze schrijfster (1918-2007) een fenomeen van formaat. Een plooi in de tijd (A wrinkle in time) is in de VS een klassieker geworden die door menigeen al op jongere leeftijd is gelezen. Inmiddels zijn er in de VS al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Het boek werd onderscheiden met de prestigieuze Newberry Medal voor jeugdliteratuur. Onlangs werd het boek verfilmd door de Disney Studios.
Haar beschouwelijke boeken verschijnen onder Merweboek: www.merweboek.nl

Een scheur in de ruimte

omslag Taeeun Yoo

ISBN 9789052900209


Meg Murry maakt zich ernstig zorgen, wanner haar 6 jaar oude broertje Charles Wallace verkondigt dat er draken in de groentetuin zitten. Hij is zo pienter en zo anders dan de kinderen in zijn klas, dat hij op school erg gepest wordt. Bovendien heeft hij een vreemde en ernstige ziekte onder de leden.
Maar Charles Wallace heeft gelijk - tenminste, eigenlijk is het een engelachtig wezen, dat gekomen is om hem te helpen bij het gevecht tegen zijn ziekte. De engel neemt Meg en haar vriend Calvin mee op een beangstigend wonderlijke reis naar de microkosmos, waar zij op celniveau moeten vechten tegen de machten van het kwaad om Charles en henzelf te redden.

160 pagina'sVele wateren

omslag Taeeun Yoo

ISBN 9789052900216


De Murry tweeling, Sandy en Dennys, spelen met de computer van hun ouders en verstoren ongemerkt een wetenschappelijk experiment, waardoor ze een reis in ruimte en tijd maken.
Ze belanden in een woestijnachtig gebied waar allerlei merkwaardige dieren rondlopen, zoals een minimammoet. Bovendien zijn enkele mensen bezig met de bouw van een ark.
Eindelijk hebben zij ook eens een avontuur. Het wordt echter menens als ze ontdekken dat “vele wateren” op het punt staan deze woestijn te overstromen. Ze moeten snel op zoek naar een uitweg terug naar hun eigen tijd, anders zullen ze verdrinken.

240 pagina'sMachten van de duisternis

omslag Taeeun Yoo

ISBN 9789052900223


Meg Murry is inmiddels getrouwd met Calvin O’Keefe. Samen met haar broer Charles Wallace (15) moet zij met de hulp van de eenhoorn Gaudior een reis door de tijd maken, om te voorkomen dat een waanzinnige dictator de wereld vernietig door een nucleaire ramp. Een oude Ierse tekst vormt de sleutel.
Charles moet in de huid van vier mensen uit het verleden kruipen om hun opdracht te laten slagen. Duistere machten proberen hen tegen ervan te weerhouden de geschiedenis te beïnvloeden.

208 pagina's


Een plooi in de tijd

omslag Wim Nuninga

ISBN 9789052900087


Dit is de heruitgave in een herziene vertaling van het eerste deel van het zogenaamde TIJD-kwartet.
Meg Murry, haar broertje Charles Wallace en haar vriend Calvin gaan op zoek naar vader Murry. Deze verdween op mysterieuze wijze toen hij experimenteerde met de vijfde dimensie. Reizend door tijd en ruimte en bijgestaan door engelachtige wezens proberen de kinderen hem te redden. Ze moeten het daarbij opnemen tegen de machten van het kwaad. Een ontroerende mix van fantasie, wetenschap en filosofie over de onoverwinnelijke macht van de liefde.

160 pag. (gebonden)