Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » Fantasy & Thrillers  » Ontmaskering in OndergrondiŽ

Fantasy & Thrillers


Ted Dekker Stephen Lawhead T.A. Barron Elizabeth Goudge Het Witte Paardje Madeleine L'Engle G.P. Taylor Ster boven Amsterdam Ontmaskering in OndergrondiŽ

Verkrijgbaarheid Contact Colofon

Ontmaskering in OndergrondiŽ

De opzienbarende reis van Lemmy Tohrop


Robert P. Esland

ISBN 9789052900070

320 blz.
gebonden


De twaalfjarige Lemmy Tohrop gaat logeren bij zijn oom en tante in Yarroch House, een groot oud huis aan een meer in Schotland. Wanneer hij een keer aan het oefenen is op de putting green aan het meer, wordt hij volkomen onverwacht attent gemaakt op de wanhopige strijd van een vergeten volk in nood in Ondergrondië. Dit is een verborgen rijk in de Tussenlaag van de aarde, een flink stuk onder de grond.

Lemmy besluit dat volk te gaan helpen, en zo begint zijn opzienbarende reis die hem naar de diepte van de aarde voert en in contact bracht met een volk dat al voor een deel is uitgestorven. Alleen in de hoofdstad van het Ondergrondische Rijk, Terripolis of Aardrecht, leven er nog mensen. Maar nu worden ook die laatste bewoners van Ondergrondië bedreigd. Lemmy Tohrop raakt betrokken bij de strijd van de Ondergrondiërs tegen de Macht van het Kwaad. De verraders en spionnen die met deze Macht heulen, kunnen namelijk alleen ontmaskerd worden door hun balvaardigheid te testen.
De echte Ondergrondiërs zijn van nature zeer balvaardig, de verraders niet. Hiertoe moet Lemmy een groot golftoernooi organiseren. Tijdens zijn avonturen komt Lemmy erachter waar dat Kwaad woont, waar al die andere boeken over schrijven. Dat Kwaad, waar Goed iedere keer op nieuw tegen moet strijden. En Lemmy ontdekt waarom dat Kwaad ons steeds opnieuw belaagt.