Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » Nartex Crime  » Kate Charles

Nartex Crime


Judith Cutler Kate Charles Alison Joseph

Verkrijgbaarheid Contact Colofon


is het pseudoniem van Carol Fosher Chase (1950). Ze groeide op in Bloomington, Illinois, waar zij studeerde aan de Illinois State University, waarna zij vervolgens Letteren ging studeren aan de Universiteit van Indiana. In 1985 verhuisde ze naar Engeland en ging werken op de parochie administratie van haar plaatselijke kerk.
Haar eerste misdaadroman verscheen in 1991 en was de eerste van een serie rond de advocaat David Middleton-Brown die tevens expert was in kerkelijke meubels, liturgische kleding en zilver. Deze boeken werden in Engeland goed ontvangen maar waren ‘te Engels’ voor de Amerikaanse markt. Na een hartoperatie verlegde zij haar koers en begon met het schrijven van op zichzelf staande spannende romans.
Haar eerste roman met Callie Anson in de hoofdrol verscheen in 2005. Callie trad al eerder op in een kort verhaal dat zich afspeelt in Venetië. En aangezien de auteur haar “een innemend en sympathiek personage” vond, liet zij haar terugkeren in Boze opzet, omdat zij wilde gaan schrijven over kwesties waarmee vrouwen in de Kerk te maken krijgen.
Kate Charles zegt dat haar favoriete hobby het bezoeken van kerken is en zij is een enthousiaste aanhanger van WATCH (Women in the Church, Vrouwen in de Kerk). Ze geeft lezingen over misdaadverhalen met een kerkelijke achtergrond en woont met haar man in Shropshire aan de grens met Wales.


Boze opzet


Callie Anson begint aan haar nieuwe baan als hulppriester in de Anglicaanse kerk van All Saints Paddington in de hoop op een kalm en gewaardeerd bestaan als geestelijke. Na de traumatische ervaring van haar verbroken verloving is emotionele ophef het laatste waar ze behoefte aan heeft. Hoewel ze beseft dat vrouwelijke priesters niet overal zijn geaccepteerd, wordt ze tijdens een vergadering toch verrast door de hatelijke opstelling van de conservatieve Nigeriaanse priester, Father Jonah Adimolah. Haar mentor, de ziekenhuispastor Frances Cherry, springt voor Callie in de bres en de boel escaleert tot het punt dat Frances haar wijnglas leeg gooit in het gezicht van de Nigeriaan.

De volgende dag wordt Adimolah dood aangetroffen, gewurgd met de stola van Frances. Wanneer de laatste al snel hoofdverdachte is, heeft Callie Anson al haar geloof en overtuiging nodig om deze en andere stormen het hoofd te bieden en de onschuld van haar vriendin te bewijzen. Met de hulp van twee rechercheurs duurt het niet lang voor de kerkelijke façade afbrokkelt en de lelijke waarheid van verborgen geheimen en machtsmisbruik onthuld wordt.

368 pagina's
paperback
prijs € 19,90
ISBN 9789052900278


Klik hier voor een leesproef [396 KB]


Uit de pers:Boze opzet doet een beetje denken aan de romans van P.D. James, hoewel Kate Charles een luchtiger pen hanteert. Bovendien is Callie Anson geen sombere Adam Dalgleish. Kate Charles weet onmiskenbaar de weg binnen de Anglicaanse Kerk, wanneer zij de kwesties aankaart die de kerk in vele fracties lijken te verdelen – vrouwen in het ambt, homoseksuele priesters, liberalisme versus conservatisme in de 21e eeuw. De auteur is evenwel nergens tactloos of prekerig. Boze opzet is een knalgoed boek met een ingewikkeld plot, prachtige karakterontwikkeling en een bevredigend slot.
Mystery News


Kate Charles schildert een levendig portret van de ingewikkelde kwesties waarmee de Anglicaanse Kerk vandaag de dag wordt geconfronteerd.
Booklist


De moderne kerkelijke detective is een snel groeiend subgenre binnen de speurdersromans, en niemand is er beter bedreven in dan Kate Charles. Met de allerlichtste hand weeft zij de bloederigste moorden tot een overtuigende en uitdagende achtergrond
bij kerkelijke intriges. Uitermate onderhoudend, ook voor wie geen enkele kerkelijke richting is toegedaan
The Times