Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » Nartex Crime  » Judith Cutler

Nartex Crime


Judith Cutler Kate Charles Alison Joseph

Verkrijgbaarheid Contact Colofon

Judith Cutler

Foto Edward Marston


Het eerste deel rond Judith Cutlers creatie van de plattelandsdominee Tobias Campion verscheen in mei 2011, als HOOGSPANNING toptitel in de Maand van het Spannende Boek.
In mei 2012 volgde het tweede deel onder de titel: De schaduw van het verleden

De Schaduw van het verleden


NIEUW
Het tweede deel rond Judith Cutlers creatie van de plattelandsdominee Tobias Campion

De herfst van 1811. De jonge predikant Tobias Campion voelt zich inmiddels erg thuis in zijn parochie Moreton St Jude en hij kan het goed vinden met de nieuwe bewoonster van Moreton Hall, de weduwe Lady Chase wier zoon echter wordt vermist na de oorlog. De vondst van het lichaam van een onbekende man in de rivier is het begin van allerlei verwikkelingen en verdwijningen, die Tobias opnieuw op het speurderspad brengen, zelfs tot ver buiten zijn parochie.
Een boeiend vervolg op De Geheimenbewaarder.

Een historische thriller in een stijl en sfeer die doen denken aan de romans van Jane Austen en de tv serie Downton Abbey.

320 pag.
paperback
ISBN 9789052900322

€ 19,90

De Geheimenbewaarder


Lente 1810. De jonge predikant Tobias Campion installeert zich in zijn nieuwe parochie in Moreton St Jude. Hoewel hij geniet van de rust van het dorpsleven, bekruipt hem steeds meer het gevoel dat deze rust bedriegelijk is.
De verdachte dood van een stroper, het vroegtijdig overlijden van een locale aristocraat en een mysterieuze aanval op Tobias zelf bevestigen zijn bange vermoedens. Kwaadaardige krachten zijn aan het werk in het zogenaamd slaperige gehucht.
En dan verdwijnt opeens iemand op wie Tobias gesteld was geraakt.

Een historische thriller (thema van de Maand van het Spannende Boek) in een stijl en sfeer die doen denken aan de romans van Jane Austen.

ISBN 9789052900308
320 pag.
€ 19,90

Uit de pers:


Het Nederlands Dagblad schrijft (10 juni 2011)

"Het is een who’s donnit, schitterend ingebed in een maatschappelijk kritische achtergrond, waarin de schrijnende tegenstelling tussen rijk en arm ten tijde van de Industriële Revolutie belicht worden. Cutler weet heel knap weer te geven hoe het er in die tijd aan toe ging in hogere kringen. Een mogelijke valkuil is dat de lezer van nu zich niet kan inleven. Dat weet ze te vermijden door een weldadige schrijfstijl, die de lezer gladjes door de saaie etiquette loodst. Een thriller in een heel nieuw, creatief en comfortabel zittend jasje (JK)."


Nederlandse Bibliotheek Dienst:

"Een boeiende historische detective (...) en een verrassende, aannemelijke ontknoping. Het goede tijdsbeeld van de standenmaatschappij in 1810 en het lot van armen en geesteszieken vallen op."

Leesproef


Klik hier om het eerste hoofdstuk te kunnen lezen [411 KB]