Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » CrimeBoek  » M.C. Beaton

CrimeBoek


M.C. Beaton Agatha Raisin serie Hamish Macbeth serie

Verkrijgbaarheid Contact Colofon

M.C. BeatonM.C. Beaton is het pseudoniem van Marion Chesney (Glasgow, 1936).
Begonnen als boekverkoper en redacteur van een modeblad, heeft zij vervolgens gewerkt als toneelcriticus en verslaggever voor de Daily Express in Glasgow en London.
Na meer dan 100 historische romans onder verschillende pseudoniemen legde zij zich als M.C. Beaton toe op het schrijven van detective romans rond twee verschillende speurders: de Schotse dorpsagent Hamish Macbeth en de Londonse reclamevrouw Agatha Raisin.
Van beide series zijn inmiddels meer dan 20 delen verschenen en rond Hamish Macbeth maakte de BBC een tv-serie met Robert Carlyle in de hoofdrol.


The Globe and Mail omschreef haar als “the new Queen of Crime” en sterker nog:

'M.C. Beaton is de Britse opvolger van Agatha Christie.

Als u nog nooit een Agatha Raisin roman hebt gelezen, wordt het nu hoog tijd om ermee te beginnen, en dan liggen er ook nog eens een stuk of twintig van die smulmomenten op u te wachten. Bent u daar doorheen , dan kunt u verder met een nog grotere stapel Hamish Macbeth verhalen. Allemaal geslepen verzonnen plots, prachtig geschreven en veel leuker dan u had gedacht.'
- The Globe and Mail


SF schrijver Jack Vance zegt in een interview in Science Fiction Weekly (#266) over de boeken die hij leest:

‘Mijn favoriete auteur is een dame die M.C. Beaton heet en zij schrijft over een Schots dorpje ergens aan de noordwest kust van Schotland; het zijn gewoon prachtige boeken. Haar hoofdpersoon is Hamish Macbeth, de dorpsagent. Zij is een fantastische schrijfster. En er zit ook een stuk humor in haar manier van schrijven.’