Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » CrimeBoek  » Hamish Macbeth serie

CrimeBoek


M.C. Beaton Agatha Raisin serie Hamish Macbeth serie

Verkrijgbaarheid Contact Colofon

Hamish Macbeth Moord Mysterie

Uit de pers:


"Het is altijd weer een feest om terug te komen in Lochdubh, dat schilderachtige dorpje in de Schotse Hooglanden. (…) Een schitterende serie – Beaton levert een waterdicht plot voor de ‘village mystery’ " - New York Times Book Review

"Voortreffelijk amusement, zo rijk en verwarmend als een heerlijke malt whisky, en net zo verslavend ook." - Houston Chronicle


De dood van een roddeltante


Wanneer dame van stand en roddeljournaliste Lady Jane Winters meedoet aan een cursus vliegvissen in de Schotse Hooglanden, verspilt zij geen tijd om haar medecursisten tegen de haren (of: de vinnen) in te strijken.
Onder de slachtoffers van haar scherpe tong is ook de dorpsagent van Lochdubh, Hamish Macbeth. Maar zelfs Hamish heeft niet het vermoeden dat iemand de schelle stem van Lady Jane voorgoed tot zwijgen zou willen brengen – totdat een van de cursisten haar gewurgde lichaam aan de haak slaat en uit de rivier opvist.
Aan Hamish nu de lastige taak om met de hulp van de lieftallige Priscilla Halburton-Smythe de juiste koers te varen door de troebele wateren van het leven van de roddeldame, en de moordenaar te vangen. Maar met een school van verdachten die niet echt willen praten, en een dode dame die geen praatjes meer heeft, dreigt Hamish kopje onder te gaan, in de wetenschap dat geheimen gevaarlijk zijn, kennis macht is en moordenaars in het nauw vaak nog eens toeslaan.