Tekstversie
Nieuw Literaire Fictie Nartex Crime Fantasy & Thrillers CrimeBoek
» Startpagina  » Nartex Crime  » Michelle Blake

Nartex Crime


Judith Cutler Kate Charles Alison Joseph Michelle Blake

Verkrijgbaarheid Contact Colofon

Michelle Blake


heeft drie romans gepubliceerd in de detective serie rond Lily Connor, na De Tentenmaker schreef zij nog Earth Has No Sorrow en The Book of Light. Hierover schreef de boekrecensent van de New York Times, Marilyn Stasio: "Michelle Blake’s series about an Episcopal priest…stands out for a couple of reasons—besides the essential one of being written with intelligence and grace. These books take a long view of crime, finding meaningful lessons in antisocial acts.”
Blake is afgestudeerd in beeldende kunsten aan het Goddard College en theologie aan de Harvard Divinity School en gaf o.a. les aan de Stanford Universiteit. Ook publiceerde zij gedichten en andere boeken onder de naam Michelle Blake Simons. Op dit moment werkt zij aan een nieuwe roman over o.a. een kunstroof. Zij woont met haar man, de schrijver Dennis McFarland, in Massachusetts en Vermont.


De Tentenmaker


"‘Soms zijn mensen zoals jij – mensen met een hang naar de absolute waarheid – nogal onuitstaanbaar."

Lily Connor (36) is een progressieve Episcopaalse priester, die gekleed gaat in cowboylaarzen en spijkerbroek, en die als een tentenmaker haar brood verdient buiten de kerk. Maar wanneer ze als interim pastor haar tent opslaat in de rijke en conservatieve parochie van St. Mary of the Garden in Boston, ontdekt Lily al gauw dat er veel zaken zijn die de parochie liever geheim houdt. En daar blijft het niet bij.
Als de geliefde voorganger van St. Mary’s, pastor Fred Barnes, plotseling overlijdt aan een hartaanval ten gevolge van een insuline shock, vraagt Lily’s goede vriend en bisschop Lamont Spencer haar om deze parochie bij te staan in de moeilijke overgangsperiode.
Hoewel ze een ervaren priester is die weet hoe ze moet omgaan met crisissituaties, zit Lily zelf nog middenin een donkere periode van verandering na het overlijden van haar vader die ze de laatste zes maanden van zijn leven heeft verzorgd.
De parochie van de overleden Barnes, en vooral de leden van het kerkbestuur, sluiten haar echter volledig buiten en langzamerhand begint ze te vermoeden dat er meer aan de hand is. Ze ontdekt documenten die lijken te bevestigen dat de dood van pastor Barnes onder verdachte omstandigheden plaatsvond.
Wanneer de koster van de kerk bijna hetzelfde lot treft, zet Lily alles op alles om de duistere geheimen te onthullen die verborgen moeten liggen in het mysterieuze heiligdom van St. Mary’s. Ze krijgt daarbij hulp van een onwaarschijnlijk onderzoeksteam: mevrouw Hanlon, de huishoudster; Charlie Cooper, een studievriend van Lily en lid van Anglicaanse Orde van St. Peter; en Tom Casey, een oud-politieman.

Behalve een spannende detective met een originele speurder, is dit boek ook een fascinerende roman over spanningen en relaties tussen mensen, een verhaal over geloof en hoop, over menselijke tekorten en uiteindelijk over vergeving.


ca. 312 pagina's
paperback
prijs ca. € 18,90
ISBN 9789052900261

verschijnt 2011


Enkele persstemmen:


“Outstanding…eloquent prose, astute scholarship, convincing characters and vivid settings make this a remarkable work, raising the genre of the parish mystery to new heights.”
Publishers Weekly (starred review)


“Blake has a gift for making her characters into real people, no small accomplishment in any setting, but especially noteworthy considering the temptations a parish mystery poses…As an exploration of spirituality and faith, the book succeeds on its own terms, rewarding the reader in the richness of its observation about the life of the spirit, one of the most interesting mysteries there is.”
San Francisco Chronicle